Pollo en salsa de batata y pasas

Hello everybody, I hope you are having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Pollo en salsa de batata y pasas. One of my favorites food recipes. For mine, I will make it a bit tasty. This will be really delicious.
Pollo en salsa de batata y pasas is one of the most favored of current trending foods in the world. It's appreciated by millions every day. It's simple, it is quick, it tastes yummy. They are nice and they look wonderful. Pollo en salsa de batata y pasas is something that I have loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Pollo en salsa de batata y pasas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pollo en salsa de batata y pasas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Pollo en salsa de batata y pasas is 2 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Pollo en salsa de batata y pasas estimated approx 60 minutos.
To get started with this particular recipe, we must prepare a few components. You can cook Pollo en salsa de batata y pasas using 11 ingredients and 10 steps. Here is how you can achieve it.
#batalladecocina #pollo
Esta receta , sencilla y muy sana tiene como base un caldo de carne que ya tenía preparado y que es a base muslo de pavo , pollo y hueso de jamón ... cocido durante mínimo una hora y con zanahoria (2-3), puerro y un toque de sal . Después saco la carne y bato bien la verdura . Bien lo uso para puchero , o uso la carne en otras elaboraciones o la pico y la reservo con el caldo . Se aprovecha todo !!!
Si usáis el caldo ya hecho ... podéis introducirle la verdura vosotros y batirla o bien usar el caldo tal cual lo toneis . La verdura incorporada le dará más espesado y distintos sabores . Al gusto de cada uno !!
Se la quiero dedicar a Sara Medrano, pues cocinar con ella ha sido suuuuuper divertido y se ha esmerado muchísimo !!! Buen provecho guapetona !!!
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Pollo en salsa de batata y pasas:
- 2 muslos de pollo
- 1 batata grandecita
- 500 ml caldo de carne (el mío casero. Os explico como lo hice)
- 3 cdas uvas pasas
- 1 cdita jengibre en polvo
- 3 cdas tomate frito
- 1/2 cebolla
- 3 ajos
- 1 cda miel
- Aove, sal y pimienta
- 1 cdita maicena *opcional
Instructions to make to make Pollo en salsa de batata y pasas
- Una vez tengamos el caldo preparado o comprado, comenzamos la elaboración en sí de la receta
- Pelamos y picamos la cebolla, que vamos a dorar con un poquito de aove

- Marinamos el pollo con aceite de oliva, pimienta y sal. Reservamos mientras

- Una vez la cebolla haya dorado, introducimos el boniato bien peladito, limpio y a trocitos. Una vez comience a coger color, añadimos el ajo pocadito y seguimos sofriendo. Si nuestro caldo está más simple, podemos añadir una zanahoria y un trocito de puerro a rehogar junto a la batata. Todo junto dará mucho más sabor !!

- Mientras tanto vamos a sellar el pollo una vez empiece a dorar la batata. Si tenéis una olla grandecita, lo podemos dorar junto a la verdura pero si no os cabe bien, lo sellaremos 5 minutitos en una sartén aparte y lo reservamos

- Una vez dore el pollo un poquito, añadimos el caldo, jengibre, tomate y las uvas pasas. Si lo tenemos aparte... lo añadimos a la olla

- Vamos a dejarlo hacer durante unos 25-30 minutos. Depende de cada fogón y cada cocina, hasta que el pollo quede bien hecho
- Cuando falten unos diez minutos... incorporamos la miel, dejando cocinarse todo a fuego lento. La salsa irá reduciendo y espesando a medida que la batata de vaya ablandando
- Si te gusta, puedes sacar el pollo y batir la salsa. A nosotros particularmente nos gusta tener los trocitos blanditos. Si aún queremos espesar la salsa, podemos añadir una cucharadita de maicena que habremos disuelto previamente el un vasito del caldo

- Listo para comer !!! Un saludo amigos
As your experience as well as confidence expands, you will locate that you have a lot more natural control over your diet plan as well as adapt your diet to your individual tastes with time. Whether you intend to offer a dish that makes use of fewer or more active ingredients or is a little more or less spicy, you can make basic changes to achieve this goal. To put it simply, start making your recipes on schedule. As for standard food preparation abilities for beginners you don't require to discover them however just if you understand some simple food preparation techniques.
This isn't a complete overview to quick and easy lunch recipes but its good something to chew on. Hopefully this will get your creative juices streaming so you can prepare tasty dishes for your family without doing a lot of heavy meals on your journey.
So that is going to wrap it up for this exceptional food How to Make Ultimate Pollo en salsa de batata y pasas. Thanks so much for your time. I am sure that you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment